Taller interactiu

Data: 28/29 Novembre 2020

28/11/2020 de 16h a 20h
29/11/2020 de 10h a 14h i de 16h a 20h – 22h instal·lació oberta al públic

Preu workshop + pensió complerta: 200€

Lloc: Mutte Cultural Associació – Carrer de la Pobla, 17773 Pontós, Girona

Places limitades (màxim 6 persones).

Màgia i Pau en un racó del Convent.

Reserva la teva plaça, i quan es confirmi el curs t’enviarem un correu electrònic amb totes les instruccions. 

Aquesta instal·lació interactiva està basada en la creació d’una cadira Wifi intel·ligent amb un sensor magnètic, com els que les empreses de seguretat posen a les portes o a les finestres de les cases quan instal·len un sistema de seguretat.

Quan seus a la cadira el sensor envia un missatge d’On.

Quan t’aixeques de la cadira el sensor envia un missatge d’Off.

Cada vegada que seus reproduïm un fons musical tipus Pad o tipus Drone, que genera un espai sonor de pau i tranquil·litat.

Al sostre tenim una vàlvula solenoide, que cada vegada que seus s’activa i deixa anar una gota d’aigua. Aquesta gota cau en un recipient ple d’aigua i en produir-se el contacte, sona una nota al mateix to que el fons musical. Cada gota que cau genera una nota diferent, per tant es crea una melodia cristal·lina, que genera pau i harmonia.

Al mateix temps, una il·luminació s’activa per reforçar la plàstica de la instal·lació interactiva. Quan l’usuari s’aixeca la instal·lació es para i es posa en mode d’espera.

Temari:
Creació de Xarxes
Protocols Mqtt / Midi / Osc / Dmx

Hardware:
Mac/PC
Raspberry Pi

Components electrònics:
Sensor magnètic, Relé, vàlvula solenoide.

Software:
Max
Node Red / Phoscon / Ableton Live

No es necessita cap coneixement especial per fer el workshop. Saber fer anar un ordinador pot ser suficient per seguir el curs. La idea és que a través de la creació d’aquesta peça artística, l’alumne adquireixi coneixements generals i guardi informació, per crear les seves pròpies peces artístiques. Hi ha molta informació per assimilar. 🙂  Per tant gaudim muntant una peça artística.

El software Max i Ableton és de pagament, però es pot baixar una demo gratuïta durant 30 dies. Raspberry pi és un ordinador linux, totes les llibreries d’aquest sistema formen part del món de l’open source, o sigui del programari lliure, i el cost del hardware varia segons el model. Un kit complet de raspberry pi 4 pot costar actualment 100,00 euros. Node red també és gratuït.

Phoscon és un petit micrcontrolador que l’instal·lem a la Raspberry pi i ens permet hackejar molts sensors del mercat, entre ells els de l’IKEA.

Professors:
Marco Domenichetti – Dènys Sanz

Objectiu: Compartir coneixements sobre la interacció entre l’home i la tecnologia a través de les arts.

Cada vegada dediquem més temps de la nostra intimitat a l’ús de la tecnologia. Creiem que se’n pot treure molt més profit, no únicament personal sinó col·lectiu, i aquest és el punt calent on, per convicció, l’orquestra electrònica del Vallès vol incidir.

L’art és el nostre medi d’expressió, el nostre punt de partida, la tecnologia ens brinda l’oportunitat de crear nous mons on ens imaginem una vida millor i fer-los realitat.

Proposem des de l’associació de l’orquestra electrònica del Vallès, una sèrie de Workshops per impartir al Convent de Pontós, sobre Instal·lacions interactives.